Coltof Makelaardij &
 Partners

Badhuisstraat 94

Verkocht

Badhuisstraat 94

1789 AM

Huisduinen

Bouwjaar

1948

Perceel

580 m²

Woning

218 m²

Slaapkamers

6

Aan de rand van het wonderschone en sfeervolle Huisduinen en zodoende op loopafstand van onder meer het aangrenzende duingebied en het geweldige strand staat deze buitengewoon unieke Oostenrijkse woning op een mooi en opvallend privacyvol perceel van 580m². De villa is de afgelopen veertig jaar met oog voor detail uitgebouwd en gevormd tot het bijzondere object dat het nu is en waarbij enkel gebruik gemaakt is van hoogwaardige en luxe materialen. Het charmante geheel is buitenom goed onderhouden en voor wat betreft interne elementen zoals keuken, badkamers, wand- en vloerafwerking al op niveau alsook modern en eigentijds uitgevoerd. Dat het huis altijd zoveel aandacht en liefde heeft gekregen en up-to-date is gehouden zijn natuurlijk waardevolle pluspunten en maakt het de nieuwe eigenaar makkelijk om de vaak zo gewenste eigen signatuur aan te brengen.


Wanneer u een blik werpt op de plattegronden, met daarnaast de fotoreportage krijgt u meteen inzicht in de riante omvang en de afmetingen van de villa, het omvat aanzienlijk veel woonruimte, maar ook plenty praktische ruimte en vertrekken, waaronder een ruime bijkeuken en een grote garage. De living bestaat uit twee hoeken met daartussen een schouw met gezellige gashaard, het heeft een optimale uitbouw met serredak inclusief zonwering en aansluitend is er een magistrale keuken, imposant noemen wij zoiets! Bovendien zijn er in de huidige indeling vier slaapkamers, twee zolderkamers (die in het verleden ook hebben gediend als slaapkamer) en twee badkamers waarvan een op de begane grond (o.a. handig als je van het strand komt). Ook opvallend is de aanwezige bergruimte, te beginnen in de garage voorzien van openslaande deuren, in de kelderkast, in de vele inbouwkasten, in een inloopkast, onder een deel van de nok en desgewenst op de via een vaste trap bereikbare zolder.

De villa is omgeven door een mooie, groene en privacyvolle voor- en achtertuin met daarin diverse terrassen en een heel fraaie tuinkamer waarvan de glazendelen en deuren nagenoeg in zijn geheel opengeschoven kunnen worden, een geweldige ruimte waar heel veel plezier aan beleefd wordt, net als aan de rest van de villa!

De locatie, aan de rand van het wonderschone Huisduinen met op verschillende plekken zicht over de Huisduinerpolder vinden wij briljant. Het dorp is bijzonder beschut en luw gelegen tussen de groene zeedijk en het duingebied en is door de geborgen ligging opvallend groen voor een plek aan zee, een heerlijk stukje microklimaat, mede op basis van de meeste Nederlandse zonuren op jaarbasis. Overdag is het er al opvallend ontspannen, ’s avonds en in de nacht rust het dorp onder de vertrouwde verlichting van vuurtoren de Lange Jaap en is het zo stil dat je vaak de zee hoort. Je loopt vanuit deze woning binnen enkele minuten de duinen in, de Grafelijkheidsduinen genaamd. Dit gebied sluit aan op het oneindige strand, op de ‘Donkere Duinen’, dat op zijn beurt weer grenst aan natuur- en recreatiegebied Mariëndal, de Helderse Vallei en de prachtig lange kano/vaarroute. Huisduinen heeft verschillende restaurants, maar ook een uniek dorpshuis waar bewoners elkaar kunnen treffen onder het genot van bijvoorbeeld koffie, thee, een wijntje of zelfs een heerlijke maaltijd. Uit eigen ervaring weten wij dat dit een heerlijk gebied is om in te wonen, heel prettig met de stad Den Helder letterlijk om de hoek.

Bent u enthousiast geworden? Dat kunnen wij ons voorstellen! Wij nodigen u met alle plezier uit om in- en rond deze unieke villa zelf de sfeer te komen proeven.

Voor de indeling verwijzen wij u vriendelijk naar de bijgesloten plattegronden en let bij het bestuderen daarvan eens in het bijzonder op de uitstekende indeling en de perfecte afmetingen.

Bijzonderheden

 • De meterkast is voorzien van een groepenkast met installatieautomaten.
 • Alle kozijnen zijn voorzien van dubbelglas.
 • De gebruikte (duurzame) materialen zoals Red Cedar hout, Merbau hout en Rockpanel.
 • De waanzinnig mooie en optimale aanbouw met serredak inclusief zonwering.
 • De verschillende schuifdeuren in de living en de harmonicadeur in de keuken.
 • Het aanwezige centraal stofzuigersysteem. De stofzuigunit daarvan staat in een bergruimte die onder een deel van de nok zit, een ruimte die je bereikt via de zolder. Een centraal stofzuigersysteem is niet alleen heel praktisch, maar vooral ook voor schonere lucht in huis. Het ultra fijnstof (dat een conventionele stofzuiger weer terug de ruimte in blaast) wordt bij een centraal stofzuigersysteem namelijk naar buiten geblazen, heel prettig voor mensen die gevoelig of allergisch zijn voor stofmijt, pollen, bacteriën, schimmels enzovoorts.
 • De begane grondvloer die in de basis van beton/steen is, is gladgemaakt middels een anhydriet giet/dekvloer en voorzien van vloerverwarming. Voornoemde is gedaan en aangelegd behoudens de bijkeuken en de garage.
 • Op de vloer met vloerverwarming ligt in de uiterst riante living een hoogwaardige eikenhouten vloer die desgewenst na een schuurbehandeling in een eigen gewenste kleur olie te zetten is. Ook deze vloer is professioneel gelegd.
 • De woning is ondanks zijn grootte bijzonder warm en sfeervol en herbergt talrijke inrichtingsmogelijkheden voor verschillende woonstijlen.
 • De voortuin is groen en er daar onder andere plek voor het parkeren van een auto voor de garage.
 • De privacyvolle achtertuin die op het zuiden gesitueerd, is bijzonder groen, beschikt over verschillende terrassen en over een heel fraaie tuinkamer, waarvan de glazendelen en deuren nagenoeg in zijn geheel opengeschoven kunnen worden.
 • Er is naast een buitenkraan met warm en koud water ook warm en koud water in de garage aanwezig. Buitenelektra is eveneens aangebracht.
 • De vier slaapkamers en twee zolder(slaap)kamers.
 • De aanwezigheid van bijzonder veel bergruimte, te beginnen in de garage voorzien van openslaande deuren, in de kelderkast, in de vele inbouwkasten, in een inloopkast, onder een deel van de nok en desgewenst op de via een vaste trap bereikbare zolder.
 • De zolder is middels een vaste trap te bereiken en is onderverdeeld in drie delen, twee zolder(slaap)kamers en een bergruimte onder de nok waar de stofzuigunit geplaatst is.
 • De tijdloze hoogglans kwaliteitskeuken met onder andere schiereiland en apparatenwand is mede voorzien van een inductiekookplaat voorzien van een ingebouwde kookveldafzuiging, een oven, een stoomoven, vaatwasser, koelkast (hoog model) en een vriezer (hoog model). Het merendeel van de apparatuur is van NEFF, het keukenblad is van graniet.
 • De badkamer op de begane grond is onder andere uitgevoerd met een toilet, inloopdouche met regen- en handdouche, maatwerk-wastafel, badkamerspiegel, vloerverwarming, elektrische ventilatie en ramen voor het altijd zo gewenste daglicht en natuurlijke ventilatie.
 • De badkamer op de etage is mede voorzien van elektrische vloerverwarming, een designradiator, ventilatie, een inloopdouche met regen- en handdouche, inbouwzitje en glazendeur, van een Cleopatra ligbad, van een dubbele (Laufen) designwastafel, een badkamerspiegel, toilet en een raam voor het altijd zo gewenste daglicht en natuurlijke ventilatie.
 • De aansluitingen voor wasmachine en droger zijn in de ruime bijkeuken te vinden.
 • De schouw met gashaard in de woonkamer.
 • De villa is ook achterom goed bereikbaar.
 • Ruimte voor kinderen is er in de naaste omgeving volop.
 • Op Huisduinen kun je heerlijk vertoeven bij restaurants zoals “Nogal Wiedus”, “C’est la vie” en Storm aan Zee.
 • Het stadshart en winkelgebied “Marsdiep” zijn nabij, net als scholen, kinderopvang, sportclubs en verenigingen.

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer daarom bij aankoop grondig de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Tevens is het schriftelijkheidsvereiste op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is altijd vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor alsook het recht om zonder mogelijke bieders of geïnteresseerden te verwittigen van het wijzigen van de verkoopwijze, ook al hebben zij bijvoorbeeld geboden middels inschrijving (verkoopwijze is bijvoorbeeld via onderhandeling, op inschrijving, transparant bieden of veiling).

Meer weten?

Kenmerken

Type object
Oostenrijkse woning
Bouwjaar
1948
Perceelgrootte
580 m²
Woonoppervlakte
218 m²
Inhoud
898 m³
Schuur/berging
– m²
Garage
42
Energielabel
C
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6
Aantal badkamers
2
CV-ketel
Intergas
Zonnepanelen
Parkeren
Parkeren op eigen grond

Locatie

De locatie, aan de rand van het wonderschone Huisduinen met op verschillende plekken zicht over de Huisduinerpolder vinden wij briljant. Het dorp is bijzonder beschut en luw gelegen tussen de groene zeedijk en het duingebied en is door de geborgen ligging opvallend groen voor een plek aan zee, een heerlijk stukje microklimaat, mede op basis van de meeste Nederlandse zonuren op jaarbasis. Overdag is het er al opvallend ontspannen, ’s avonds en in de nacht rust het dorp onder de vertrouwde verlichting van vuurtoren de Lange Jaap en is het zo stil dat je vaak de zee hoort. Je loopt vanuit deze woning binnen enkele minuten de duinen in, de Grafelijkheidsduinen genaamd. Dit gebied sluit aan op het oneindige strand, op de ‘Donkere Duinen’, dat op zijn beurt weer grenst aan natuur- en recreatiegebied Mariëndal, de Helderse Vallei en de prachtig lange kano/vaarroute. Huisduinen heeft verschillende restaurants, maar ook een uniek dorpshuis waar bewoners elkaar kunnen treffen onder het genot van bijvoorbeeld koffie, thee, een wijntje of zelfs een heerlijke maaltijd. Uit eigen ervaring weten wij dat dit een heerlijk gebied is om in te wonen, heel prettig met de stad Den Helder letterlijk om de hoek.