Coltof Makelaardij &
 Partners

Dorpsstraat 26

Verkocht

Dorpsstraat 26

8899 AH

Vlieland

Bouwjaar

1937

Perceel

154 m²

Woning

95 m²

Slaapkamers

3

In het door Nederlanders uitgeroepen mooiste natuurgebied van ons land, een plek die staat op de Unesco-werelderfgoedlijst, een Natura 2000 gebied, te weten De Waddenzee ligt het geweldige en opvallend vriendelijke eiland Vlieland. Én nu wil het geval dat wij de eer hebben om op die mooie locatie een bijzondere jaren-30-erkerwoning aan te mogen bieden, gelegen aan de bij Vlielanders, aanbidders en frequente bezoekers van dit eiland befaamde en geliefde Dorpstraat, een geweldige buitenkans!

Wellicht kent u het huis al, of misschien heeft er zelfs weleens overnacht, de naam is “Turmalijn” en heeft tamelijk uniek voor die locatie de recreatieve bestemming. Het woonhuis beschikt gelukkig over verschillende jaren-30 kenmerken die de sfeer en het plaatje, juist op die plek, in de betreffende Dorpstraat compleet maken. Het meest in het oog springende onderdeel daarvan is natuurlijk de erker in de woonkamer, daarvandaan is er een rijkelijk en animerend zicht door de prachtige straat met sierlijk oudhollands straatwerk, bomen en klassieke lantaarns. De indeling is fijn en gezellig, op sommige punten traditioneel en deels ook aangepast en gemoderniseerd. Zo is er onder andere een daglichtvolle living die is ingericht met een gemetseld plateau met daarop een warme Barbas houtkachel en daarbij is er ook nog meer dan voldoende plek voor het sfeervol inrichten van het zit- en eetgedeelte. De Bruynzeel keuken is eenvoudig en van vroeger, maar volstaat nog steeds voor het dagelijks gebruik. Tevens is er is een ruimte op de begane grond waar naast een gescheiden toilet ook een doucheruimte is, best makkelijk als je met verschillende mensen verblijft of zou wonen in dit charmante huis. Achterin de woning is er berg- en wasruimte, heel praktisch en plezierig allemaal.

Naar de verdieping gaat u via een makkelijk beloopbare trap met tussenplateau die uitkomt op een overloop waarvandaan er aansluitend entree is tot drie goede slaapkamers en tot een badkamer die mede is voorzien van een douche, toilet, wastafelmeubel en badkamerspiegel. Op de overloop is er bovendien nog een luik dat toegang geeft tot een ongebruikt deel van de woning, hier kunt u bijvoorbeeld en indien gewenst een vliering aanleggen.

De groene en ruime achtertuin loopt licht op, ontzettend karakteristiek en iets dat je vaker ziet bij huizen die grenzen aan een duingebied, het is in ieder geval een heerlijke plek, vooral op mooie en warme dagen.

Op het eiland is van alles te beleven. Het is er zo nu en dan gezellig levendig, maar dat wordt daar vrijwel nooit als hinderlijk ervaren. Het is namelijk bij uitstek een plek voor rustzoekers, je kan er eindeloos wandelen en fietsen, de stranden zijn enorm uitgestrekt en diep, de fietspaden zijn buitengewoon subliem en aanlokkelijk om kilometers te maken. Wanneer je juist zin hebt in een activiteit van een hogere intensiteit, kun je op Vlieland ook terecht als zeezeiler, wind- of kitesurfer, om te blokarten, te lasergamen of bijvoorbeeld voor het maken van een spectaculaire tocht over het Wad met een snelle boot om zeehonden te spotten. Voornoemde is maar een greep uit de mogelijkheden, er is nog veel meer te doen en te ontdekken.

Onze eigen ervaring:
Zelf verbleven wij met vier personen van ons makelaarsteam in de “Turmalijn” en wij werden allemaal vrijwel direct verliefd op het eiland en het huis. Er overviel ons vieren een ongrijpbaar gevoel van thuiskomen en je ergens welkom voelen. Het was letterlijk voor het eerst ergens voet aan wal zetten, waarbij je beseft te zijn aangekomen op een speciale plek. Dit alles in combinatie met het markante en innemende huis met zijn unieke ligging, maakt het een plaats waar wij zeker gaan terugkomen omdat de ervaring zonder meer briljant was!

Voor de indeling verwijzen wij u vriendelijk naar de bijgesloten plattegronden.

Bijzonderheden:

 • Het betreft een object met de bestemming recreatie. Daarbij maken wij op uit het bestemmingsplan dat ingeval u het object permanent zou willen bewonen, dit is toegestaan, maar dat bij het eerste permanente gebruik de bestemming recreatie volledig komt te vervallen. De bestemmingsomschrijving uit het bestemmingsplan luidt als volgt:
  De voor ‘Recreatie – Voorlopig’ aangewezen gronden zijn tot uiterlijk het moment waarop het woonhuis wordt gebruikt voor permanente bewoning bestemd voor:
 1. Woonhuizen ten behoeve van recreatieve bewoning;
 2. Aan- en uitbouwen, bijgebouwen en overkappingen en bij woonhuizen.
 • Het object valt onder het beschermd dorpsgezicht. Voor meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u ons benaderen, het is namelijk eenvoudig uit te leggen.
 • De geweldige locatie op Vlieland, aan de karakteristieke Dorpstraat met zijn sierlijke oudhollandse straatwerk, bomen en klassieke lantaarns.
 • De woning wordt aangeboden inclusief het huidige interieur en de aanwezige klein inventaris (zodoende van meubels tot aan de grasmaaier, de wasmachine en gereedschappen).
 • De cv-ketel is van Nefit. De exacte leeftijd konden wij niet achterhalen, maar naar onze kennis verwachten wij dat dit een jonge ketel betreft.
 • Voor wat betreft elektra zijn er drie groepen en een aardlekschakelaar aanwezig
  (1 fase-25 ampère naar onze kennis).
 • Het merendeel van de kozijnen zijn voorzien van dubbelglas.
 • De keuken is onder andere voorzien van een gaskookplaat, afzuigkap en een koelkast.
 • Op de begane grond is er separaat toilet met daarnaast een doucheruimte.
 • De badkamer op de etage is ingericht met een douche, wastafelmeubel, spiegel, designradiator en heel fijn met een toilet.
 • De Barbas houtkachel in de woonkamer.
 • Aan een jaren-30-woning dien je regelmatig onderhoud te plegen, op dit moment viel ons op dat bijvoorbeeld buitenom enige aandacht dient te worden besteed aan onder andere een deel van de boeidelen (hout- en schilderwerk).
 • Voor zogenaamde bourgondiërs is er meer dan voldoende keus op het eiland als je hoogstaand culinair wilt dineren of juist ongedwongen wat wil eten aan de bar van een gezellige bistro of restaurant.
 • De eerste supermarkt is op steenworpafstand en ligt in dezelfde straat.
 • De bereikbaarheid van het eiland is goed, voornamelijk middels Koninklijke Rederij Doeksen. Zij verzorgen al sinds 1923 overtochten tussen onder andere Harlingen en Vlieland. Zij doen dit al jaren via een sneldienst (deze overtocht duurt gemiddeld drie kwartier), maar ook via een normale veerdienst (deze overtocht duurt gemiddeld ruim anderhalf uur). Tevens zijn er nog verschillende zogenaamde taxi’s die ook te charteren zijn.

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer daarom bij aankoop grondig de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Tevens is het schriftelijkheidsvereiste op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is altijd vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor alsook het recht om zonder mogelijke bieders of geïnteresseerden te verwittigen van het wijzigen van de verkoopwijze, ook al hebben zij bijvoorbeeld geboden middels inschrijving (verkoopwijze is bijvoorbeeld via onderhandeling, op inschrijving, transparant bieden of veiling).

Meer weten?

Kenmerken

Type object
Eindwoning
Bouwjaar
1937
Perceelgrootte
154 m²
Woonoppervlakte
95 m²
Inhoud
393 m³
Schuur/berging
11 m²
Garage
Energielabel
E
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
2
CV-ketel
onbekend
Zonnepanelen
Parkeren
Openbaar parkeren

Locatie

Op het eiland is van alles te beleven. Het is er zo nu en dan gezellig levendig, maar dat wordt daar vrijwel nooit als hinderlijk ervaren. Het is namelijk bij uitstek een plek voor rustzoekers, je kan er eindeloos wandelen en fietsen, de stranden zijn enorm uitgestrekt en diep, de fietspaden zijn buitengewoon subliem en aanlokkelijk om kilometers te maken. Wanneer je juist zin hebt in een activiteit van een hogere intensiteit, kun je op Vlieland ook terecht als zeezeiler, wind- of kitesurfer, om te blokarten, te lasergamen of bijvoorbeeld voor het maken van een spectaculaire tocht over het Wad met een snelle boot om zeehonden te spotten. Voornoemde is maar een greep uit de mogelijkheden, er is nog veel meer te doen en te ontdekken.