Molengracht 22

Verkocht

Molengracht 22

1781 NB

Den Helder

Bouwjaar

1898

Perceel

118 m²

Woning

72 m²

Slaapkamers

2

Deze uitstekend onderhouden grachtenwoning met onder andere charmante gevel staat aan de prachtige Molengracht en is daarbij rustig en toch centraal gelegen ten opzichte van het steeds mooier wordende stadshart, Willemsoord en bijvoorbeeld de groene zeedijk.

De woning is opvallend solide, heeft onder meer een knap dak en beschikt over vloerisolatie. De indeling op de begane grond is speels met een voorkamer die gescheiden wordt middels van glas in lood voorziene en-suitedeuren van de woonkamer met aansluitend de keuken en opvolgend een halletje dat toegang biedt tot een separaat toilet met fonteintje en tot de badkamer. De openslaande tuindeuren aan de achterkant van de woning zijn de entree tot een goed op de zon gesitueerde, professioneel aangelegde tuin met daarin een keurig nette schuur. Heel praktisch is dat je via de eigen poort goed achterom kan omdat deze direct uitkomt op de achtergelegen Molenstraat, zodoende ook fijn voor fietsers, scooter- en motorrijders!

Op de verdieping is er een overloop met aansluitend twee (slaap)kamers, waarvan één met twee inbouwkasten en uitzicht op de gracht. De tweede slaapkamer is uitgerust met twee Velux-dakramen v.v. zonwering en horren. Vanaf de overloop is er tevens toegang tot een ruime vliering.

Zin om te komen kijken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we laten deze goede grachtenwoning namelijk met alle plezier aan je zien!

Bijzonderheden:

 • Het object valt onder het beschermd stadsgezicht. Voor meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u ons benaderen, het is namelijk eenvoudig uit te leggen.
 • De vloeren zijn in de basis van hout, die van de begane grond is geïsoleerd door het bedrijf Tonzon.
 • De gehele woning is voorzien van dubbelglas.
 • Het dak is in 2012 vernieuwd en geïsoleerd.
 • De keuken is onder andere voorzien van een gasfornuis met oven, afzuigkap en van een koelkast.
 • De badkamer is onder andere voorzien van een inloopdouche, wastafel, planchet, spiegel, badkamerkast en van een radiator.
 • De twee ruime slaapkamers, waarvan een is uitgerust met Velux-dakramen voorzien van zonwering en horren.
 • De goed op de zon gesitueerde en in 2017 professioneel aangelegde achtertuin.
 • De woning is achterom uitstekend bereikbaar, heel praktisch voor fietsers en motorrijders.
 • De keurig nette schuur met verwarming, water, licht en een vliering.
 • Veel van de dagelijks gewenste voorzieningen zijn direct voorhanden (op loop- en fietsafstand).
 • Verschillende kinderopvang en scholen vindt je in de naaste omgeving.
 • Naast dat het een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van het centraal station (met ongeveer tien wandelminuten bereikbaar) en bent u vanaf deze locatie ook moeiteloos Den Helder uit met bijvoorbeeld een auto.
 • Het strand van Huisduinen alsmede het duinengebied bereikt u ontspannen met ongeveer vijftien fietsminuten.

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer daarom bij aankoop grondig de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Tevens is het schriftelijkheidsvereiste op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is altijd vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor alsook het recht om zonder mogelijke bieders of geïnteresseerden te verwittigen van het wijzigen van de verkoopwijze, ook al hebben zij bijvoorbeeld geboden middels inschrijving (verkoopwijze is bijvoorbeeld via onderhandeling, op inschrijving, transparant bieden of veiling).

Meer weten?

Kenmerken

Type object
Tussenwoning
Bouwjaar
1898
Perceelgrootte
118 m²
Woonoppervlakte
72 m²
Inhoud
211 m³
Schuur/berging
13 m²
Garage
Energielabel
D
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Aantal badkamers
1
CV-ketel
2002
Zonnepanelen
Parkeren
Openbaar parkeren

Locatie

De locatie is een meerwaarde, namelijk aan de rustige Molengracht, met om de hoek het stadshart met al zijn winkels, dagelijkse voorzieningen en niet in de laatste plaats Willemsoord met zijn vele leuke restaurants, een bioscoop, enkele musea, theater “de Kampanje” en niet te vergeten ons makelaarskantoor, allemaal op loopafstand! Naast dat het dus een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van openbaar vervoer en kunt u vanaf deze locatie ook moeiteloos Den Helder uit. Het strand en duinengebied bereik je met een dikke tien minuten fietsen.