Coltof Makelaardij &
 Partners

Ruyghweg 19

Verkocht

Ruyghweg 19

1781 DA

Den Helder

Bouwjaar

1927

Perceel

109 m²

Woning

96 m²

Slaapkamers

3 mogelijkheid voor 4

Deze bijzondere woning met statige gevel en opvallend stijlvolle beneden- en boven erker is natuurlijk onmiskenbaar afkomstig uit het jaren-30-tijdperk, een periode waarin elementen uit verschillende bouwstijlen bij elkaar kwamen, vooral het creëren van ruimte en het aanbrengen van details is iets dat je bij dit huis ook heel goed terugziet!

Deze specifieke woning beschikt naast een uitstekende indeling met onder meer ruime woonkamer over verschillende karakteristieke stijlkenmerken, maar ook over diverse andere pluspunten. Je moet dan zoal denken aan het voordeel dat de begane grondvloer in de basis al van beton/steen is, dat de achterkant recht opgetrokken is, waardoor er nu drie volwaardige slaapkamers op de etage te vinden zijn (met een kleine ingreep zijn het er weer vier), dat een groot deel van de kozijnen in kunststof met dubbele beglazing zijn uitgevoerd en dat voor wat betreft bijzonderheden je bijvoorbeeld moet denken aan glas in lood, originele paneeldeuren en een eikenhoutenvloer. Voor wat betreft keuken, badkamer en het toilet, deze zijn tijdloos en prettig in het dagelijks gebruik.

De achtertuin is op dit moment eenvoudig, maar diep en breed genoeg om gezellig in te delen. De achtertuin grenst aan het gebied waar het nieuwbouwproject “Molenwerf” wordt ontwikkeld, een mooie toekomstige meerwaarde dachten wij zo!

Naast dat het een goede locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van het stadshart en bent u ook zomaar moeiteloos “de stad” uit. Vele gewenste voorzieningen zijn binnen handbereik, zoals supermarkten, scholen, sportclubs, restaurants, het centraal station en ook strand en zee zijn natuurlijk nabij!

Kortom: Het huis beschikt stuk voor stuk over onderdelen die het redelijk eenvoudig maken om er je eigen draai aan te geven en er als nieuwe eigenaar de toekomst mee in te gaan!

Voor de indeling verwijzen wij je vriendelijk naar de bijgesloten plattegronden en let bij het bestuderen daarvan eens in het bijzonder op de ruim opgezette en prettige indeling.

Bijzonderheden:

 • Dit object valt niet in een van de wijken waar de opkoopbescherming/zelfbewoningsplicht ingesteld is en mag zodoende ook verkocht worden aan een investeerder/belegger.
 • Een statige voorgevel met dubbele/gestapelde erker zoals bij dit huis, is tamelijk uniek en daarbij gelijk ook een blikvanger.
 • De begane grondvloer is in de basis van beton/steen.
 • De vloerafwerking in de woonkamer is van eikenhout. Deze zou desgewenst geschuurd en geolied kunnen worden om het er weer als nieuw uit te laten zien.
 • De keuken is uitgevoerd met onder andere een gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, vriezer en natuurlijk een vaatwasser.
 • De badkamer is onder meer ingericht met een inloopdouche voorzien van regen- en handdouche en inbouwkraan, wastafelmeubel, spiegel en een raam voor het altijd zo gewenste daglicht en natuurlijke ventilatie.
 • De bijzondere en riante erkerslaapkamer met aangrenzende inloop-kastenkamer.
 • De drie ruime slaapkamers op de etage met daarbij de mogelijkheid om de voormalig vierde slaapkamer, welke nu als inloopkast wordt gebruikt weer terug te vormen naar een slaapkamer (zodat je er in totaal weer vier hebt).
 • De woning is ook achterom bereikbaar.
 • Veel van de dagelijks gewenste voorzieningen zijn bijna direct voorhanden (op loop- en fietsafstand).
 • Verschillende kinderopvang en scholen vindt je in de naaste omgeving.
 • Naast dat het een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van het centraal station (met ongeveer vijf wandelminuten bereikbaar) en bent u vanaf deze locatie ook moeiteloos Den Helder uit met bijvoorbeeld een auto.
 • Het strand van Huisduinen alsmede het duinengebied bereikt u ontspannen met ongeveer vijftien fietsminuten.

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer daarom bij aankoop grondig de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Tevens is het schriftelijkheidsvereiste op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is altijd vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor alsook het recht om zonder mogelijke bieders of geïnteresseerden te verwittigen van het wijzigen van de verkoopwijze, ook al hebben zij bijvoorbeeld geboden middels inschrijving (verkoopwijze is bijvoorbeeld via onderhandeling, op inschrijving, transparant bieden of veiling).

Meer weten?

Kenmerken

Type object
Tussenwoning
Bouwjaar
1927
Perceelgrootte
109 m²
Woonoppervlakte
96 m²
Inhoud
343 m³
Schuur/berging
5 m²
Garage
Energielabel
D
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3 mogelijkheid voor 4
Aantal badkamers
1
CV-ketel
2013 Remeha
Zonnepanelen
Parkeren
Openbaar parkeren

Locatie

Naast dat het een goede locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van het stadshart en bent u ook zomaar moeiteloos “de stad” uit. Vele gewenste voorzieningen zijn binnen handbereik, zoals supermarkten, scholen, sportclubs, restaurants, het centraal station en ook strand en zee zijn natuurlijk nabij!