Van Galenstraat 23

Verkocht

Van Galenstraat 23

1782 ET

Den Helder

Bouwjaar

1938

Perceel

80 m²

Woning

120 m²

Slaapkamers

3

Wanneer echt mooie en sfeervolle ingrediënten in een jaren-30 erkerwoning bij elkaar komen, dan wordt je al snel verliefd op zo’n huis en noemen wij het een parel!

Ingeval er ook nog eens opvallend veel ruimte in de woning zit, er kwaliteitsproducten zijn toegepast, er heel veel gave authentieke details op niveau bewaard zijn gebleven, de voor dit soort objecten de o zo belangrijke voorgevel een ware eyecatcher is, als vloer en wandafwerking weloverwogen en met smaak op elkaar zijn afgestemd, indien keuken, badkamer en toilet al eigentijds en fraai zijn, er op de etages vier uitstekende (slaap)kamers, waarvan twee zolderkamers alsook de badkamer te vinden zijn, de achtertuin en het bescheiden, maar bijzondere terras op de etage heel gezellig zijn, dan spreken wij van een heel tof huis! Misschien wel de mooiste van de buurt?

Voor de indeling verwijzen wij graag naar de bijgesloten plattegronden en let bij het bestuderen daarvan eens in het bijzonder op de opvallend royale afmetingen van de verschillende ruimtes, de indeling is écht top!

Bijzonderheden:

 • De vloer op de begane grond is in de basis van beton/steen welke in de woonkamer is voorzien van vloerverwarming. De vloeren op de etages zijn in de basis van hout.
 • De meterkast is voorzien van een groepenkast met installatieautomaten, ook is er al glasvezel aanwezig.
 • De alom strakke afwerking, waaronder stucwerk.
 • De gezellige schouw met houtkachel.
 • Van top tot teen, zodoende door de gehele woning tref je schitterend glas in lood elementen aan, veelal geplaatst in prachtige kozijnen en originele paneeldeuren (kijk maar eens aandachtig naar de foto’s).
 • Het originele tegelwerk in de hal/entree.
 • De bij de bouwperiode behorende inbouwkasten.
 • De bijpassende landelijke keuken die onder andere is voorzien van een gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, koelkast, vriezer en combi-oven.
 • De balzaal van een badkamer, die niet alleen luxe is, maar ook heel goed ingedeeld met een douche voorzien van een glazendeel- en deur alsmede van een regen- en handdouche, dubbel-wastafelmeubel, badkamerspiegel met verlichting, een groot ligbad, toilet alsmede er op knappe wijze plaats gecreëerd is voor de wasmachine en wasdroger. Middels openslaande deuren in de badkamer bereik je een soort dakterras.
 • De twee slaapkamers op de eerste verdieping en de twee zolderkamers. Desgewenst kan de indeling hier nog zo gemaakt worden dat je meer privé de tweede zolderkamer bereikt.
 • De zolder is medio 2011 geïsoleerd alsmede toen de dakpannen zijn vervangen en het dak op verschillende punten nagelopen en gerenoveerd.
 • Scholen, kinderopvang en het stadshart met al zijn gewenste voorzieningen vindt je op loopafstand én toch gaat de bescheiden drukte van deze fijne stad aan zee hier aan je voorbij.
 • Naast dat het een plezierige locatie betreft is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van het centraal station (met circa tien wandelminuten bereikbaar) en ben je vanaf deze locatie ook moeiteloos Den Helder uit met bijvoorbeeld een auto.
 • Duinen, strand en zee zijn in Den Helder natuurlijk nooit ver weg, het strand van Huisduinen bereik je met circa 10 fietsminuten.

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer daarom bij aankoop grondig de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Tevens is het schriftelijkheidsvereiste op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is altijd vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor alsook het recht om zonder mogelijke bieders of geïnteresseerden te verwittigen van het wijzigen van de verkoopwijze, ook al hebben zij bijvoorbeeld geboden middels inschrijving (verkoopwijze is bijvoorbeeld via onderhandeling, op inschrijving, transparant bieden of veiling).

Meer weten?

Kenmerken

Type object
Tussenwoning
Bouwjaar
1938
Perceelgrootte
80 m²
Woonoppervlakte
120 m²
Inhoud
435 m³
Schuur/berging
4 m²
Garage
Energielabel
D
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
CV-ketel
2018
Zonnepanelen
Parkeren
Openbaar parkeren

Locatie

Nu de facelift van het Helderse stadshart met grote sprongen prachtig zichtbaar wordt kunnen wij wel stellen dat wonen in authentieke straatjes zoals de Van Galenstraat, prettig gelegen aan de rand van het centrum behoorlijk populair geworden is. Vele gewenste voorzieningen zijn zoals je die in de omgeving van een stadshart mag verwachten binnen handbereik, zoals supermarkten, scholen, sportclubs, een bibliotheek en restaurants, maar ook duinen, strand, zee en de groene zeedijk zijn natuurlijk dichtbij! Het prachtige theater “de Kampanje” vindt u op het Willemsoord complex dat op loop- en fietsafstand te vinden is, net als o.a. restaurants, een bioscoop, een jachthaven en musea die je daar kan vinden. Naast dat het dus een plezierige locatie betreft, is deze ook zeer gunstig gesitueerd ten opzichte van openbaar vervoer en ben je vanaf deze locatie ook moeiteloos Den Helder uit.