Coltof Makelaardij &
 Partners

Zwanenbalg 1506

Verkocht

Zwanenbalg 1506

1788 ZE

Julianadorp

Bouwjaar

2000

Perceel

1528 m²

Woning

258 m²

Slaapkamers

3

Rustgevend, inspirerend, stijlvol, hoogwaardig, weldoordacht, exclusief, sfeer en liefde!

Het zijn zomaar wat superlatieven die van betrekking zijn op deze buitengewone villa die zowel op een toplocatie als op een heel aantrekkelijk ingedeelde kavel van 1528 vierkante meter staat. Het ontwerp van de villa gaat vloeiend op in de omgeving en past vanzelfsprekend bij de strand- en golfbaanlocatie die het is, het doet aan als een Scandinavisch strandhuis met een Nederlandse kwaliteitssignatuur.

Het panoramische en onbelemmerde uitzicht over onder andere de golfbaan en op de karakteristieke duinen is hier altijd mooi. Het maakt niet uit of het de zonnestralen of juist de wolkenpartijen zijn die vanaf zee je tegemoetkomen, het animeert en motiveert iedere dag weer!

Wanneer je de villa betreedt valt direct de eersteklas afwerking op, het laat zich bijna niet omschrijven. De beleving, de kwaliteit en de doordachte alsook vernuftige verdeling van de woon- en gebruiksruimten is iets wat je ervaren moet, zo zijn de belangrijkste vertrekken allemaal georiënteerd op de zichtlijnen, echt prachtig! Het ruimte effect vind je terug in de volledig gelijkvloerse indeling met een gebruiksruimte van maar liefst 293 vierkante meter (woon- en garageoppervlakte gemeten conform NEN 2580) met voor iedere ruimte een gelijkwaardig, neutraal en eersteklas afwerkingsniveau. Het concept van indeling was het ontwikkelen en creëren van een familiehuis waar je elkaar desgewenst tegenkomt in het hart van de woning, een exceptionele woonkeuken en living waar door een Friese specialist in scheepsinterieurbouw en horecakeukens een custommade keuken is opgebouwd van professionele kwaliteit en voorzien van topapparatuur. Een andere gedachte was dat er twee van elkaar gescheiden (woon)kamers met beide aansluitend een royale slaapkamer, een luxe badkamer en-suite, beide een inloopkast en ieder een eigen terras met privacy gevormd moesten worden, ook dit idee is tot in de puntjes geslaagd en kan door iedere nieuwe eigenaar zelf worden ingevuld. Hoe de samenstelling van de nieuwe bewoners ook zal worden, of je er nu bijvoorbeeld met een gezin, twee stellen wil gaan wonen, een Bed and Breakfast wil starten, een atelier wil maken of gewoonweg fraai de ruimte wil hebben voor regelmatig over de vloer komende logees, de mogelijkheden hier zijn talrijk.

De villa beschikt voorts over een derde slaapkamer, wederom met een badkamer en-suite, over een ruime en praktische bijkeuken, een dubbele inpandige garage en niet in de laatste plaats over een riante ontvangsthal met daarvandaan toegang tot een gastentoilet.

De villawijk Zwanenbalg is ontwikkeld aan de rand van Julianadorp en ligt op steenworp afstand van duinen, strand, zee en landerijen en grenst aan de westzijde onder meer aan een uitdagende golfbaan. Veel van de dagelijks gewenste voorzieningen liggen vanaf deze locatie binnen handbereik en zelfs op loopafstand, zoals bijvoorbeeld in winkelcentrum Dorperweerth. Verschillende winkels, maar ook restaurants zijn tevens te vinden in de oude dorpskern en in winkelcentrum de Riepel, deze zijn meer op fietsafstand. Kinderopvang, basisscholen, het Junior College, sportclubs en verenigingen vind je in en om het dorp zelf.  Binnen gemiddeld vijftien autominuten bereik je eveneens plaatsen als Den Helder, Schagen en Callantsoog. Kortom: Een geweldig gebied om in te wonen!

De fotoreportage met de plattegrond zeggen tezamen meer dan duizend woorden, bekijk deze zodoende aandachtig en bestudeer rustig de plattegrond waarnaar wij ook verwijzen voor de indeling.

Enthousiast en mogelijk zelfs verliefd geworden? Dat kunnen wij ons voorstellen! Serieuze gegadigden nodigen wij met alle plezier uit om deze villa en zijn locatie zelf te komen beleven!

Bijzonderheden | Highlights | Pluspunten

 • Bouwjaar 2000.
 • De kavelgrootte meet circa 1528m².
 • De gebruiksoppervlakte meet ca. 293m², deze is onderverdeeld in: woonoppervlakte ca. 258,34m² plus de inpandige garage die ca. 34,33m² meet (gemeten conform NEN 2580).
 • De inhoud van de woning met garage meet circa 1344m³.
 • De woning heeft energielabel B gekregen.
 • De twee cv-ketels dateren van 2021.
 • Er zijn mede omdat er drie badkamers zijn twee cv-ketels geplaatst alsook een waterdruk-verhoger waardoor je in alle badkamers altijd warmwater hebt en genoeg druk op de leidingen.
 • De meterkast is voorzien van een groepenkast met installatieautomaten (vernieuwd in 2021).
 • Er is in vier delen van de villa via multisplit airco’s airconditioning aanwezig.
 • Medio 2019/2020/2021 is nagenoeg alleen het exterieur van de woning blijven staan en is zowel de indeling, het interieur, maar ook de riolering en de elektra volledig vernieuwd. Bijna vanzelfsprekend is toen buitenom ook groot onderhoud gepleegd, is het merendeel van de kozijnen gerenoveerd, vervangen of nieuw geplaatst en voor een groot deel voorzien van triple glas.
 • Door de exclusiviteit en ligging van de villa is het zonder twijfel een van de topobjecten uit de omgeving.
 • Het beach house uitstraling aan de buitenkant.
 • De doordachte en praktische gelijkvloerse indeling die levensloopbestendig is.
 • De drie royale slaapkamers met allen een luxe badkamer en-suite.
 • De ruime en praktische bijkeuken met spoelunit en aansluitpunten voor wasmachine- en droger die op een verhoging geplaatst kunnen worden.
 • De smaakvolle en tijdloze aspecten waarover de villa beschikt, hierdoor ademt het een en al rust uit en is de basis volledig in balans.
 • De hoogwaardige afwerking en de kwaliteitsmaterialen die zijn toegepast.
 • De parkeermogelijkheden op eigen grond (ongeveer voor vier auto’s).
 • Het gastentoilet met fonteintje en urinoir.
 • Het spectaculaire uitzicht! De luchten boven de duinen, soms helderblauw, soms met kolossale wolkenpartijen zijn van tijd tot tijd zelfs betoverend mooi.
 • De gevlinderde betonvloer loopt overal door en is voorzien van vloerverwarming in 9-zone’s (behoudens de garage). De verwarming is per ruimte afzonderlijk aan te sturen.
 • Het domotica-systeem (huisautomatisering) stuurt onder andere grotendeels alle verlichting aan, de 9-zone vloerverwarming, de elektrische overheaddeuren van de garagedeuren, de buitenverlichting en de beregeningspomp.
 • Het balkenplafond in de woonkeuken/living.
 • De custommade keuken van professionele/horecakwaliteit die is opgebouwd en voorzien van topapparatuur en elementen zoals PITT cooking (losse kookpitten die in het werkblad geïntegreerd zijn), afzuiging, twee vaatwasser, twee ovens en een Amerikaanse koel- en vrieskast.
 • De lichtstraat die in het dak van de woonkeuken/living gebouwd is en zorgt dat de eerste ochtendzonnestralen de woonkeuken binnenkomen.
 • In de badkamers kom je onder meer regen- en handdouches tegen, inbouwkranen, wastafelmeubels, badkamerspiegels, designradiators en glazendouchedeuren.
 • De vele tot aan de grond toe lopende ramen.
 • De charmante en bijpassende duinlandschap-achtige tuin met daarin een strakke grasmat, duintjes gevuld met onder andere helmgras, vlonderterrassen met daarbij kastanjehouten palen, een sprinklersysteem en niet in de laatste plaats de geweldige veranda waarvandaan je de zon achter de duinen kunt zien zakken.
 • Ruimte en dergelijke voor een schuur in de tuin zijn voorbereid.
 • Hoe de samenstelling van de nieuwe bewoners ook zal worden, of je er nu bijvoorbeeld met een gezin, twee stellen wil gaan wonen, een Bed and Breakfast wil starten, een atelier wil maken of gewoonweg fraai de ruimte wil hebben voor regelmatig over de vloer komende logees, de mogelijkheden hier zijn talrijk.
 • De twee vlieringen die bereikbaar zijn middels vlizotrappen.
 • Verschillende basisscholen, kinderopvang en ook het Junior College vind je in de directe omgeving.
 • Veel van de dagelijks gewenste voorzieningen liggen vanaf deze locatie binnen handbereik, duinen, strand en zee natuurlijk ook!
 • Binnen gemiddeld vijftien autominuten bereik je eveneens plaatsen als Den Helder en Schagen.

Alle moeite is genomen om de informatie hierboven omtrent het aangebodene zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom nooit alleen op deze informatie, maar controleer daarom bij aankoop grondig de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Voorts heeft alle informatie een indicatief karakter, waaronder doch niet uitsluitend maatvoering; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Tevens is het schriftelijkheidsvereiste op alle via ons aangeboden objecten van toepassing, een aanbieding is altijd vrijblijvend en verkoper behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor alsook het recht om zonder mogelijke bieders of geïnteresseerden te verwittigen van het wijzigen van de verkoopwijze, ook al hebben zij bijvoorbeeld geboden middels inschrijving (verkoopwijze is bijvoorbeeld via onderhandeling, op inschrijving, transparant bieden of veiling).

Meer weten?

Kenmerken

Type object
Vrijstaande woning
Bouwjaar
2000
Perceelgrootte
1528 m²
Woonoppervlakte
258 m²
Inhoud
1344 m³
Schuur/berging
Garage
34 m²
Energielabel
B
Aantal kamers
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
4
CV-ketel
2021
Zonnepanelen
Parkeren
Op eigen terrein

Locatie

De villawijk Zwanenbalg is ontwikkeld aan de rand van Julianadorp en ligt op steenworp afstand van duinen, strand, zee en landerijen en grenst aan de westzijde onder meer aan een uitdagende golfbaan. Veel van de dagelijks gewenste voorzieningen liggen vanaf deze locatie binnen handbereik en zelfs op loopafstand, zoals bijvoorbeeld in winkelcentrum Dorperweerth. Verschillende winkels, maar ook restaurants zijn tevens te vinden in de oude dorpskern en in winkelcentrum de Riepel, deze zijn meer op fietsafstand. Kinderopvang, basisscholen, het Junior College, sportclubs en verenigingen vind je in en om het dorp zelf.  Binnen gemiddeld vijftien autominuten bereik je eveneens plaatsen als Den Helder, Schagen en Callantsoog. Kortom: Een geweldig gebied om in te wonen!